나는 커피를 너무 좋아해서 아침식사때는 티를 마신다. 하루의 첫번째 커피는 너무나 중요하기 때문에 난 반쯤 깬 상태에서 그것을 적절히 즐길 수 없을 것 같아 불안하다. 그래서 두시간 정도 지나서, 내가 잠이 완전히 깼을때, 나는 커피를 마시는 의식을 치룬다.

I must have been 5 when I first discovered the taste of coffee, when I was accidentally given a scoop of coffee ice cream. I was inconsolable: how could grown-ups ruin something as wonderful as ice cream with something as disgusting as coffee?

A few years later I was similarly devastated when my parents announced that for our big summer vacation we would go . . . hiking.

열일곱살이 되어도 나는 여전히 커피(정신)분열로 고생하고 있었다. 나는 커피의 컨셉은 사랑하지만, 그 맛은 거부했다. 그런 나 자신을 치료하기로 마음 먹었다. 그당시 부모님은 나를 첫번째 파리 여행에 데려가셨다. 아침 일찍 기차로 도착했고, 바로 작은 카페를 찾았다. 나는 커다란 카페 오레를 주문했고, 남기지 않고 다 마셨다. 효과가 있었다. 그때부터 나는 커피를 매일같이 즐기고 있다.

When I was 21 I worked as an intern at a magazine. The art director and I would brew a gigantic pot of coffee around 9 a.m. to help us get through the day. The pot would simmer in the coffeemaker, and through evaporation the coffee strengthened noticeably at lunchtime. In the evening hours, the remaining coffee had turned to a black concoction with a stinging smell and tar-like taste. We endured it without flinching.

When I came to New York in 1995, I was delighted to discover deli coffee. At the time, I was focused less on taste and more on quantity and price. Thus, I was in caffeinated paradise.
In January 1999 a friend seduced me into switching to latte. Within weeks a considerable portion of my budget ended up at the L Cafe in Williamsburg.



My inner accountant quickly convinced me to buy one of those little espresso machines (for the price of approximately 10 tall lattes). It had a steam nozzle to heat milk, which one should clean very thoroughly after each use. I didn’t have the patience to do so. Within a few uses, an unappetizing, dark brown, organic lump developed around the nozzle. A few days later it had become unremovable, and I reverted to getting my coffee outside.

나는 라지 커피를 주문한다. 하지만 그 커피가 차갑게 식으면 마시지 않는다. 항상 몇 온스가 남는다. 휴지통에 그냥 버릴 수는 없고, 화장실까지의 긴 길을 가서 적절하게 버리는 것도 싫다. 그런 이유로 당신은 나의 책상에서 거대한 종이컵 타워를 발견할 수 있는 것이다.

 

 

크리스토퍼 니만의 커피 
이전에 포스팅했던 또 다른 커피아트


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레와 2008-12-11 13:57   좋아요 0 | 댓글달기 | URL
마침 에디오피아 예가체프를 내려서 마시고 있었는데..^^

즐.감.하였습니다!

hnine 2008-12-11 20:11   좋아요 0 | 댓글달기 | URL
'caffeinated paradise' 이말 어디엔가 인용하고 싶어지는걸요. 까페 이름으로는 어떨까요?
뉴욕 아니고 여기서라면 10년씩 안걸릴텐데요. 말하지 않아도 알아서 주는 거요. 제 경우엔 그게 커피가 아니라 녹차라떼였지만 기분 좋더라구요 ^^