My Dad (Boardbook + CD 1장 + Mother Tip) My Little Library Boardbook Set 33
앤서니 브라운 지음 / 문진미디어(외서) / 2006년 10월

[품앗이팀명 : 워킹맘 강아지]

*** 4세 여아 3명

***오늘의 주제 : Family

(1) Greet & Review

Check attendance

T: Is everyone here? Let's check our attendance. Jennifer

S: Yes, I'm here.

T: OK. Hello. everyone. How are you feeling today?

S: Good.

Review

T: Do you remember what we've learned last class?

지난 시간에 뭐 배웠는지 기억나나요?

맞아요~What's your name?하고 물으면 My name~하면서 이름 대답할 수 있지요~

한번 해볼까요~

What's your name? My name is Cherry. Repeat after me. Good.

(2) Family

가족 구성원 소개하기

T: Today we'll talk about family. 오늘은 가족에 대한 얘기를 해볼 거예요~

여러분 가족이 몇명인가요? How many people are in your family?

가족 소개를 해볼까요?

In case of Cherry, she can introduce herself like this.

Hello. My name is Cherry. I'm four years old.

There are 4 people in my family.

My daddy, my mommy, my sister and I.

I love my family so much.

Can you count 1 to 10? Let's count. 숫자 셀수 있나요? 우리 하나서 열까지 세볼까요?

Good.

How old are you?

S : Four

T: How many people are in your family?

S : Three.

T: Good job.

가족사진 보면서 가족 구성원 소개하기, 액자 만들기

T: (가족 사진을 가리키며) Do you know what it is?이게 뭔줄 알아요?

S: 사진이요~

T: Right. This is family photo. Now, we'll make photo frame.맞아요. 가족 사진이죠.

이제 우리 액자를 만들어 볼거예요~

Do as I do. 선생님처럼 해보세요. 사진을 여기에 붙이고 플레이콘을 이용해서

테두리를 꾸며주는거예요.

Let's paste our picture here and decorate it.

What's your favorite color?제일 좋아하는 색깔이 뭐예요?

S: 초록색이요~

T: You like green color best. So use this green play-corn and decorate it.

그럼 좋아하는 초록색을 이용하여 액자를 꾸며주면 되겠네요^^

T: Ok. We're done.와...다 완성 되었어요.

This is a photo frame. And also it's a saving box.

자...액자 완성이예요. 또, 이 구멍에다 동전을 넣어서 저금통으로 써도 된답니다~

자..다들 사진을 볼까요. Look at the picture.

Where is your daddy?자..사진에서 아빠를 찾아 볼까요?

Where is you mommy?

Sing a song~Daddy finger

손가락을 등뒤에 숨겼다가 앞으로 내어 굽히며 인사 시키기~

(3) Story telling

T: 오늘 우리 가족-Family에 대해 얘기 했어요~

우리 사랑하는 아빠에 대한 이야기 책을 읽어 볼까요?

I'll read a book for you. The title says "My dad".

What can you see in this cover. Guess who? 표지에 누군지 맞춰보세요~

S: 아빠요~ 우리 아빠요~

T: Good.

What's this?

S: 늑대요~

T: That's right. It's a wolf, big bad wolf.

S: 여기 나무뒤에 빨강모자 있어요~

T: Right. 지난 시간에 우리 빨강 모자 책 같이 읽었지요? Little red riding hood.

Repeat after me. Little red riding good.

맞아요. 나무 뒤에 늑대를 무서워하는 빨강모자랑 돼지 삼형제가 숨어있네요~

Little red riding hood and the three little pigs.

yiyi 2010-05-12 15:39   좋아요 0 | 댓글달기 | 수정 | 삭제 | URL